23 Haziran 2015 Salı

Çubuklu Katilleri

Son forma yazımda Adidas'ın nasıl bize yıllardır düzgün bir çubuklu forma yapamadığından bahsetmiştim. O yazıda ismi geçmemiş, fakat daha önce çok defa da yazdığım gibi, çubuklu denince son yıllarda benim ve birçok Beşiktaş taraftarının verdiği örnek Juventus oluyordu. Nike son birkaç senedir Juventus üzerinden cümle aleme "çubuklu forma nasıl yapılır" dersi veriyordu.




Juve bu sene tarihi bir hata yapıp Adidas'a geçmiş, Adidas da hemen cezayı kesmiş tabi.




Kollar konusunda yine bizden daha şanslılarmış, en azından çubuklar orada devam etmiş. Ama Adidas bize çaktığı o garip sırtı Juventus'a da çakmış. En azından bu konudaki istikrarlarını takdir ediyorum, dünya devi falan tanımıyorlar, aynı iğrençliği utanmadan herkese sunuyorlar. Göğüs reklamı konusunda sanırım bizle aynı durumdalar, ama Jeep logosunun çerçeveli bir versiyonu olduğu için yırtıyorlar. Çubukların inceliği konusunda ise bizimki daha iyi görünüyor, en azından orada öndeyiz.

Sonuç olarak Adidas bir efsaneyi daha yerle bir etti, tebrik ediyorum. Sektörün belki de en büyük firması olup, futbolun en klasik forma tipini (çubuklu) en kötü yapan firma olmayı başarıyorlar. Hakikaten alkış!

Görsel kaynak: http://www.footyheadlines.com/2015/04/adidas-juventus-15-16-kit.html

Hiç yorum yok: